İstanbul'da sahte 1 YTL operasyonu...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2005 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahte paraya yönelik bazı illerde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonların İstanbul bölümünde, 6 bin 40 adet sahte madeni 1 YTL ile basımı tamamlanmamış halde 63 bin 93 adet sahte 1 YTL ele geçirildi.

Mali Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde İstanbul, Gaziantep, Mersin ve Kilis'te, 28 Eylül 2005 tarihinde eşzamanlı olarak sahte 1 YTL imalathanelerine yönelik operasyonlar düzenlendi.
Çalışmanın İstanbul bölümünde Bağcılar, Esenler, Zeytinburnu, Bayrampaşa ve Eyüp'te belirlenen 10 ayrı adrese operasyon düzenleyen polis, 9 kişiyi gözaltına aldı.
Bu kişilerin adreslerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, 6 bin 40 adet basımı tamamlanmış sahte madeni 1 YTL, 63 bin 93 adet basımı tamamlanmamış sahte madeni 1 YTL, 24 adet 1 YTL kalıbı, madeni paranın dış çizgilerinin imalinde kullanılan bir alet, sahte madeni paranın basıldığı 3 metal pres makinesi, sahte para imali için hazırlanmış metal çubuklar ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Polis yetkilileri, gözaltına alınan kişilerden V.G'nin benzer suçlardan sabıkalı olduğu ve bir süre öncede cezaevinden çıktığının anlaşıldığını kaydettiler. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 kişinin Bakırköy Adliyesi'ne gönderildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber